lördag 31 mars 2018

ÄNTLIGEN

Jag har nu bråkat med .dll-filer och ominstallationer i dagar, och nu kan jag äntligen komma in på bloggen! Hurra!

Jo, vi har bytt släppvecka nu, och vi hoppas att era planeringar inte kretsade kring våra avsnitt. Vi fick helt enkelt ett tillfälle denna vecka, och vi kunde välja mellan att spela in podcast eller återvända en stund till Trakorien och jaga oraklets ögon. Vi valde det senare.

Vi fick dessvärre inte tillfälle att åka på Gothcon någon av oss, men SVTs fina sändning med självaste Orvar "nördkultur" Säfström gav lite plåster på såren. Nu taggar vi Nordsken och Lincon!

Ämnet till nästa avsnitt är ännu inte bestämt, så det får visa sig på släppdagen, men vi kan säga så här mycket: antingen blir det mer Cyber M/77 från Wilhelm's Games, eller så blir det en diskussion kring hur många gånger man kan spela om äventyr och kampanjer innan ens kunskap om innehållet gör spelandet tråkigt. Vi håller på att snacka ihop oss om detta, och vi har lovat Wilhelm en recension :)

Nu ska härlig mat inmundigas och pilsnerflaskor tömmas. Trevlig helg!

/Kristoffer

lördag 17 februari 2018

Gåvor från höger och vänster

Ett sådant kliv detta har tagit! Vårt Mansions of madness-avsnitt mottogs med önskningar om mindre brädspel och mer rollspel, och vi har nu en rollspelsbok som väntar på att bli öppnad och snackad om, men mer om det strax.

De tre senaste avsnitten har vi öppnat böcker och boxar och snackat KULT, Mutant: år noll och Masnions of madness, och det var längesedan vi hade en ordentlig diskussion om spelandet i sig, varför vi nu planerar en liten paus i bok- och boxöppnandet, men ett spel som står på lut är
Cyber M/77! Wilhelm på Wilhelm Games skickade oss ett recensionsexemplar av det omtalade spelet, och läsningen är redan i full gång. Jag gissar att graden av seriositet som ligger i mottagandet av recensionsexemplar av nya rollspel kommer att diskuteras i kommande avsnitt.

Jag har även mottagit andra gåvor i rollspelens anda denna vecka, men det får förbli en liten hemlighet tills nästa avsnitt, för jag vill att Patriks reaktion ska komma med i inspelningen.

Nu ska jag återgå till att läsa reglerna till Cyber M/77 och uthärda de sista timmarna av kickstartern för Chock: åter från graven.

Ha det fint.

Kristoffer

onsdag 24 januari 2018

Reaktion på vårt KULTurella avsnitt

Oj oj oj, en sådan respons på vårt Kult-avsnitt! Det är kanske inte tycks vara så mycket för världen, men för mig och Patrik är de kommentarer och likes som dykt upp otroligt motiverande. Vi vet att vi inte talat färdigt om Kult, och fler avsnitt om detta planeras. Närmst i raden är förmodligen ytterligare ett avsnitt där vi går igenom första utgåvan från -91, då inte allt hann diskuteras, men också ett avsnitt då vi ställer första (-91) och andra (-94) utgåvan mot varandra. Givetvis vill vi dyka ner i äventyrsmodulerna också, men då har vi bestämt att vi ska spela spelet först ...

Vi har även blivit kontaktade av personen som önskade ett lite ... enklare snackande, och det här avsnittet gick att lyssna på! Helt fantastiskt. Jag har även egensinnigt beslutat hur vi ska föra in en lite bättre struktur för att minska hur jag och Patrik ständigt avbryter varandra, men det får ni höra om i nästa avsnitt.

Ha det fint så hörs vi nästa vecka!

/Kristoffer

måndag 15 januari 2018

I väntans tider ...

Halloj!
Ett av våra första projekt inför 2018 var att skaffa mycket utrymme för avsnitt; det har vi gjort, och utrymme är inte längre ett problem. Ett annat projekt är att köpa en ordentlig mikrofon till Patrik, och då vi insett att bra kvalitet kostar pengar har vi skapat en patreonsida! Känner man att man har tio kronor över i månaden kan man alltid stödja svensk nördkultur™.

Vidare har Patrik och jag beslutat att vi faktiskt ska snacka om något av de ämnen vi fått tips om på rollspel.nu, men ännu icke tagit tag i. Det vanligast förekommande tipset (hela två gånger) är att vi gräver ner oss i gammalt material från Äventyrsspel, och det är just vad nästa avsnitt kommer att behandla! Exakt vad vi ska snacka om får ni höra när avsnittet kommer ut!

För att förbereda mig för dessa avsnitt har jag inhandlat boken "Äventyrsspel - bland mutanter, drakar och demoner" av Orvar Säfström och Jimmy Wilhelmsson (numera på Fandrake), och om kunskap om företaget Äventyrsspels utgivning hjälper oss i snacket får ni avgöra :).

/Kristoffer

onsdag 3 januari 2018

Äntligen en rad!

Förlåt oss! Vi har varit hemskt dåliga på att uppdatera här på bloggen, men nu har jag skaffat en ny webbläsare för att kringgå de inloggningsproblem som gjort att jag inte skrivit så mycket.

Vad har hänt sedan sist? Jo, ett nytt år har trätt in, och både jag och Patrik minns den fart Spelsnackarna har vuxit i. När Patrik och jag lite skämtsamt spelade in ett av våra telefonsamtal om spel och publicerade det på internet hade vi ingen aning om att vi skulle hamna på plats 9 i novembers mest lyssnade podcasts inom spelkategorin. Det är tack vare er lyssnare vi har lyckats hålla igång i åtta avsnitt, och tack vare det stöd vi fått motta har vi lusten att fortsätta länge till.

Vi försöker att hålla en god kommunikation med er lyssnare, och vi vill att ni ska välja ämnen åt oss, något vi efterfrågat både på vår facebooksida och på rollspel.nu. Vi har fått in många förslag som kräver lite mer arbete, till exempel spela en mängd indierollspel och sedan prata om dessa som en kontrast till de rollspel vi alltid pratar om (DoD, Mutant, Ur Varselklotet); detta vore väldigt roligt, men kräver att finner tid till att spela dessa, något som inte alltid finns. Vi är dock båda i full gång med att läsa Bortom, för att kunna snacka mer om det, och i slutändan är det tänkt att det ska resultera i en intervju med Bortoms skapare, Robert Jonsson.

Ett annat önskemål vi fått in är att vi ska snacka mer om Äventyrsspel och deras produkter. Detta jobbas det med för fullt, och jag sitter med Kult upp över öronen!

Nu i dagarna har vi återigen bytt plattform för podden, och om RSS:en är vår vän finns alla tidigare avsnitt tillgängliga på Podcaster till kvällen, dessutom kommer då avsnitt 8 att kunna lyssnas på!

Så, nu har jag skrivit av mig lite och kan slappna av inför nästa avsnitt.

Vi på Spelsnackarna tackar för ett fint 2017 och önskar er alla ett gott nytt år.

/Kristoffer

lördag 2 december 2017

Kastar tärning

Halloj!
Det skrivs inte i någon väldig takt här, och det ber vi om ursäkt för. En anledning är att min webbläsare hindrar mig från att logga in på bloggen, men nu ska det vara löst. 

Wow! Det är det ord som bäst beskriver vår Svarta Solen-special. Det var otroligt roligt att spela in, och att ta något som vi har varit så nära under så lång tid och få uttrycka våra tankar om det kändes fantastiskt. Min förhoppning är att läslusten håller i sig så vi kan få till bra snack om äldre moduler från Äventyrsspel. Just nu siktar vi på Kult. 

20 timmar återstår av kickstartern för Riotminds Kaldarox. Man talar om den segaste rollspelskockastartern genom tiderna, men jag känner mig bara taggad på boxen. Att det ännu släpps fysiska modulboxar till rollspel är fantastiskt. 

Jag vill passa på att tacka alla medlemmar på rollspel.nu och Bräd- och rollspelsforum som ständigt kommer med tips och idéer på ämnen att snacka om. Vi hörs snart igen!

/Kristoffer

torsdag 2 november 2017

Tillbaka i etern!

Äntligen ett livstecken!

Det har nu gått drygt två veckor sedan senaste avsnittet vilket beror på en mängd skäl. Dels bestämde vi oss för att börja släppa ett avsnitt varannan vecka och dels har vi haft mycket för oss. Det största skälet är dock att vi fått slut på utrymme där vi tidigare lagt upp avsnitt och att vi försökt hitta en plats där vi kan ladda upp så mycket som möjligt så billigt som möjligt. Vi tror i nuläget att vi har hittat en lösning som kommer fungera och att avsnitt fyra kommer upp inom kort. Flytten gör dock att våra tidigare avsnitt kommer försvinna från rss-feeden en tid och för er nya lyssnare kommer ni åt de avsnitten via soundcloud tills vi ordnat upp allt.

Förhoppningsvis kommer avsnitt fyra upp under helgen och vet ni inte vad ni ska spela tills dess så rekommenderar jag Arctic-scavangers som jag testa igår. Mycket snabbt och enkelt deckbuilding-spel i kampen om resurser.

Patrik